Bel ons: 0800 24 555

Stuur ons een e-mail

Contact

Triamant Academy:

Interactieve lezing

‘Hoe slapen weer

een zaligheid werd’

Ruim 10 jaar lang kampte toenmalig Radio 2-journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Onder meer stress en het verlies van zijn vader zorgden ervoor dat hij voortdurend lag te piekeren en de slaap maar niet kon vatten. Hij zag uiteindelijk maar 1 oplossing: de slaappil. Alsmaar meer en meer...

 

Van 1999 tot 2009 was hij er flink aan verslaafd. 10 jaar lang dus....tot het echt niet meer kon. Hij ging aan de slag, zocht hulp, nam het heft in handen...en zo won hij, gelukkig genoeg, zijn felle strijd tegen de slaappil en herwon hij zijn slaap.

 

De voordelen van goede slaap zijn onuitputtelijk. Je gemoed hangt er van af, het vergroot je creativiteit, het houdt je geheugen op peil, het maakt je gezond en vitaal, geeft goesting om met anderen in contact te treden,... Redenen genoeg om slaap hoog in het vaandel te dragen. En te onderzoeken hoe we slaap op een gezonde manier kunnen bewaken of herwinnen.

 

Kris Baert neemt ons tijdens deze pakkende, getuigenis-voorstelling mee in zijn levensechte strijd rond slaap en de slaapmedicatie. Met de voorgeschiedenis en de 'après' er bovenop. Hij deelt bovendien een groot aantal nuttige tips.

 

Een vleugje lichtvoetigheid, emotie èn humor zijn nooit ver bij deze bevlogen spreker. De voorstelling is doorspekt met een paar prachtige, Nederlandstalige liedjes die iets te maken hebben met het thema. Gitarist Luc Sterckx begeleidt hem daarbij op sublieme wijze. En er is ook de snelle, lichtvoetige, maar zeer leerrijke slaapkwis.

 

Datum en uur: 20 april 2017 om 19u30

Plaats: Triamant Haspengouw, Halingenstraat 76, Velm

 

Toegang is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht.

 

 

————————————————————————————————————————

 

 

Klik hier om online in te schrijven

of bel naar 011 886 885 (onthaal Triamant Haspengouw)

 

Medewerkers Triamant, verpleeg- en zorgkundigen

ontvangen een navormingsattest.

 

Webdesign by King Arthur